Veelgestelde vragen
/ FAQ

Voor (toekomstige) thuisbakkers

De perfect vraag voor iedere (beginnende) ondernemer.

Thuisbanket is al een meer dan 2 jaar actief. In eerste instantie wilden we alles gratis houden, maar dat had beperkte succes voor mensen met commerciële ambities.

Sinds begin 2023 gaan we over tot een volledig circulaire systeem. 

Dit betekent dus dat de inkomsten vanuit de website voor een groot gedeelte worden gebruikt om:

1. De thuisbakkers en hun baksels beter vindbaar te maken via Google

2. Iedereen een snelle en  gemakkelijke webshop aan te bieden via hun profiel en via onze zoekfunctie. 

3. En daarmee de verwerking van bestellingen en marketing vanuit één handige plek mogelijk te maken.

Aanmelden doe je via de knop genaamd “meld je aan als thuisbakker.”

Daarna hoor je dus drie zaken aan te maken. Dit wijst zich vanzelf uit:

1. Profiel
2. Profiel thuisbakkerij
3. Ten minste drie baksels

De kosten zijn altijd transparant en overzichtelijk.

We hanteren twee soorten kosten:

1. Maandelijks, afhankelijk van je abonnement. Gelukkig kun je deze 14 dagen onvoorwaardelijk uitproberen.

Let op: Voor de eerste lichting leden zijn er speciale voorwaarden.

2. Commissie per bestelling. Dat is op dit moment ingesteld op 10%.

Je ontvangt per direct na iedere bestelling het geldbedrag op je rekening. Dit duurt ergens tussen onmiddellijk en één werkdag.

Thuisbanket.nl en Thuisbanket.be zijn één website. 

Thuisbanket is een website voor Nederlanders en Belgen. De behandeling en aandacht zijn dan ook gelijk. 

Mocht je tips hebben over hoe we onze Belgische thuisbakkers beter kunnen dienen, laat het ons dan weten. 

De voorwaarden voor iedere aanmelding zijn: 

1. Accepteer de algemene hygiëne- en fatsoensnormen voor het verkopen van baksels
2. Maak een thuisbakkerij profiel aan + voeg minstens drie baksels toe

Dat is alles! Je hoeft geen bedrijf te zijn om je aan te melden. Let wel op dat er als particulier wel andere regel- en wetgeving geldt. Hier controleert Thuisbanket niet actief op.

Jazeker, Thuisbanket is voor particulieren én bedrijven die vanuit huis werken. 

Let wel op dat er andere wet- en regelgeving geldt voor iedere groep. Hier controleert Thuisbanket niet actief op.

Het verkrijgen van je eerste klanten kan moeizaam zijn. 

Een paar tips zijn:

1. Maak ten minste een Instagram-profiel aan. 

2. Laat je vrienden- en familie weten dat je bezig bent met het verkopen van baksels. Stuur ze foto’s of video’s zodat ze je makkelijker kunnen aanbevelen aan anderen.

3. Meld je volledig aan op Thuisbanket.nl en voeg je profiel- of baksel-URL toe aan je Facebook en/of Instagram-pagina.

4. Volg workshops en bekijk online video’s over nieuwe baktrends om nieuwe klanten aan te trekken en je huidige klanten te behouden.

Overgang naar Thuisbanket 2.0

Een kort overzicht voor bestaande en nieuwe leden

Het is al snel duidelijk dat we qua design, gebruiksgemak, en snelheid verbeteringen hebben doorgevoerd.

Maar wat verandert er nou concreet voor thuisbakkers? 

Thuisbakkers maken vanaf Thuisbanket 2.0 deel uit van een ‘circulair systeem.’ Dat betekent dus dat alle inkomsten van Thuisbanket, voor een belangrijk gedeelte terugvloeien naar de advertentie en marketing van hun eigen baksels en thuisbakkerij. Hiermee worden thuisbakkerijen met commerciële ambities beter gediend.

Om dit beter te bewerkstelligen en daarnaast ook beter de privacy en veiligheid van thuisbakkers te waarborgen, hebben we alle externe contact mogelijkheden uitgezet. Dit betekent dat de transactie, maar ook de communicatie volledig via Thuisbanket zal verlopen. Omdat de transactie binnen het systeem gebeurt, draagt iedereen bij aan het circulaire systeem.

Daarnaast moeten alle thuisbakkers minstens verschillende baksels met een beschikbaarheid ergens in de komende twee maanden toevoegen. Zo zorgen we ervoor dat klanten altijd in staat zijn om altijd verrast te worden met verschillende soorten baksels. Dit zorgt ervoor dat klanten langer binnen ons systeem blijven, wat op den duur al onze thuisbakkers verder zal helpen.

Het systeem als geheel zal meer gericht zijn op baksels dan thuisbakkerijen, wat het bestellen makkelijker en intuïtiever zal maken voor de klanten.

Een van de inkomstenbronnen zijn abonnementen van relatief kleine bedragen. Dit wordt vervolgens o.a. als middel gebruikt om meer klanten te bereiken voor onze thuisbakkers. Voor leden die tot en met 2023 lid zijn geworden, gelden andere voorwaarden. Hierover wordt met hen gecommuniceerd.

De tweede inkomstenbron is 10% commissie op ieder verkoop. Uiteindelijk is het ondenkbaar voor welke ambitieuze platform dan ook, om niet een bijdrage te vragen aan al het werk dat wordt gedaan, inclusief het vergroten van de vindbaarheid, klantenbereik, bestellingen, advertentie, en marketing, en de communicatie, administratie en afwerking. Ook dit bedrag zal uiteindelijk ten goede moeten komen aan het circulaire systeem waar iedereen een beetje aan moet bijdragen, om zo het geheel beter te maken.

Dan kun je hoogstwaarschijnlijk gewoon inloggen met je account.

Maar er zijn een aantal zaken waar je je bewust van moet zijn.

Thuisbanket.nl kent 5 categorieën waarvan er 3 van belang zijn voor thuisbakkers

1. Profielen
2. Thuisbakkerijen
3. Bedrijven
4. Workshops
5. Baksels

Thuisbakkers dienen na aanmelding met hun bestaande account, drie zaken te regelen.

1. Controleer of je profielgegevens nog kloppen
2. Controleer of je thuisbakkerij-gegevens nog kloppen, en voeg minstens 3 galerij-afbeeldingen toe
3. Controleer of je baksels nog kloppen,  voeg minstens drie toe en geef beschikbaarheid aan.

Accounts zonder ten minste 3 baksels worden op non-actief gezet of verwijderd.

Thuisbanket.nl kent 5 categorieën waarvan er 3 van belang zijn voor thuisbakkers

1. Profielen
2. Thuisbakkerijen
3. Bedrijven
4. Workshops
5. Baksels

Thuisbakkers dienen na aanmelding met hun bestaande account, drie zaken te regelen.

1. Maak aan het begin je profiel aan en vul correcte informatie in
2. Maak een thuisbakkerij aan, vul correcte informatie in en voeg minstens 3 galerij-afbeeldingen toe. Maak je beschrijving zo uitgebreid als nodig en vergeet niet je persoonlijke interesses en drijfveren te delen. Om zeker te zijn van je grammatica en taalgebruik, is het aangeraden om ChatGPT om een correctie te vragen.
3. Voeg minstens 3 baksels toe, en probeer deze volledig te beschrijven, voeg eventueel allergie- en ingrediënteninformatie toe. Je kunt je grammatica enzovoort controleren via ChatGPT.

De kosten zijn altijd transparant en overzichtelijk.

We hanteren twee soorten kosten:

1. Maandelijks, afhankelijk van je abonnement. Gelukkig kun je deze 14 dagen onvoorwaardelijk uitproberen.

Let op: Voor de eerste lichting leden zijn er speciale voorwaarden.

2. Commissie per bestelling. Dat is op dit moment ingesteld op 10%.

Je ontvangt per direct na iedere bestelling het geldbedrag op je rekening. Dit duurt ergens tussen onmiddellijk en één werkdag.

Onbeantwoorde vragen?

Schuw niet om ons dan een bericht te sturen.

Thuisbanket 2.0 is online! Maar, nog even geduld! Thuisbakkers zijn langzamerhand hun baksels aan het (her)plaatsen. Hierdoor zijn er tijdelijk nog weinig baksels beschikbaar.

X