Direct boeken
[product_table id="3592" store_id="194" ]
Beschrijving

Ik ben Virgil (54) en ik ben dit jaar begonnen met het maken van lekkere baksels

Mijn bakavontuur begon met zuurdesembrood en al snel had ik de smaak te pakken om meer uit te proberen. Toen mijn eerste batch croissants in 1 keer lukte en de welwillende proevers vooral positieve geluiden lieten horen, ben ik steeds meer dingen gaan proberen. Wat ik het leukste vind is om lekkere dingen te maken waar mensen van genieten. Dat kan een bonbon, taart of een koffiebroodje zijn, maar ook een kroket of brioche. Ondertussen gaat mijn wekelijkse zuurdesemritueel ook gewoon door. Dat gaat inmiddels aardig op routine, maar ik loop nu wel tegen de grenzen van onze thuiskeuken aan. Het deeg vliegt ons soms letterlijk om de oren. En de vraag naar baksels neemt toe, ik zou daar graag gehoor aan geven.

Ik heb daarbij ook rekening te houden met mijn fysieke toestand, van bakken krijg ik veel energie, maar door een spierziekte, diabetes type 2 en herniaproblemen moet ik mijn tijd goed indelen. Met bakken gaat dat erg goed, omdat je veel moet wachten tijdens het rijzen van het deeg of het koelen van vullingen of bonbons. Ook kan ik het ruim inplannen als er gevraagd wordt of ik taarten of bonbons wil maken.
 
Het vergt wat organisatie en ruimte om dit allemaal te kunnen doen. In onze thuiskeuken wordt ieder hoekje benut, maar de grenzen zijn echt bereikt. Ook missen we capaciteit in koeling en oven en de opslagmogelijkheden zijn beperkt. Een groot voordeel: onze garage leent zich uitstekend voor een semiprofessionele thuisbakkerij. Daar hebben we 25m2 om een extra kookruimte te creëren.
 
De wanden moeten worden geïsoleerd, vloer gelegd en de ruimte moet worden ingericht tot keuken met apparatuur als een deegkneder, vriezer, koelkast en oven. Ruimte en inspiratie genoeg, maar de bekostiging ervan is een uitdaging, zeker omdat ik niet meer 100% kan werken. Om dit alles voor elkaar te krijgen ben ik hard aan het sparen, maar een extra zetje zou daarbij heel goed helpen. Niet alleen voor mij, maar voor iedereen die van mijn baksels wil genieten.
 
 
Om alles voor elkaar te krijgen zouden donaties geweldig zijn.
 
Locatie

Nieuw-Loosdrecht, Loosdrecht, North Holland, Netherlands

Open
Vandaag de hele dag geopend
 • Maandag

  24h geopend

 • Dinsdag

  NVT

 • Woensdag

  NVT

 • Donderdag

  NVT

 • Vrijdag

  NVT

 • Zaterdag

  NVT

 • Zondag

  NVT

 • juni 24, 2024 7:57 am lokale tijd

Social Networks
 • Er zijn nog geen reacties.
 • Voeg een beoordeling toe
  Direct boeken
  [product_table id="3592" store="virgilsmit" ]